ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ κατηγορεί –χωρίς στοιχεία και πάλι – τον Ομπάμα για «συνωμοσία» για την Ρωσία

File photo: U.S. President Barack Obama (R) greets President-elect Donald Trump at inauguration ceremonies swearing in Trump as president on the West front of the U.S. Capitol in Washington, U.S., January 20, 2017. REUTERS/Carlos Barria

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε την Δευτέρα από τους ερευνητές να ζητήσουν συγνώμη για την έρευνα σε σχέση με ανάμιξη της Ρωσίας και πιθανής συνέργειας με την εκλογική καμπάνια του, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον προκάτοχό του πρόεδρο Ομπάμα ότι «συνωμότησε ή παρεμπόδισε», χωρίς και πάλι να δίνει στοιχεία.
Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης Robert Mueller, μαζί με αρκετές επιτροπές του Κογκρέσου, ερευνούν τους ισχυρισμούς των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε κυβερνοεπιθέσεις και ψεύτικες δημοσιεύσεις για να βοηθήσει τον Τραμπ κατά της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.
«Ο λόγος που ο πρόεδρος Ομπάδα δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για τη Ρωσία αφού ενημερώθηκε από την CIA για ανάμιξη ήταν ότι περίμενε η Κλίντον να νικήσει … και δεν ήθελε να ταράξει τα νερά. Δεν ‘κόλλησε’, αλλά συνωμότησε ή παρεμπόδισε και έτσι δεν έκανε καλό στους Δημοκρατικούς και στην Διεφθαρμένη Χίλαρι» έγραψε στο Twitter.

tweet-trump-obama
Η Ρωσία έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη και ο Τραμπ έχει αποκαλέσει επανειλημμένα τις έρευνες κυνήγι μαγισσών.
Σε συνέντευξη στο Fox News που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Τραμπ είπε ότι έμαθε ότι ο Ομπάμα ήξερε για το θέμα της Ρωσίας πολύ πριν τις εκλογές αλλά «δεν έκανε τίποτα γι’αυτό».
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε οι ερωτήσεις για τις έρευνες για την Ρωσία να απευθύνονται στον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ Marc Kasowitz. Εκπρόσωποι του Kasowitz δεν απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες αυτές δηλώσεις του Τραμπ.
«Με 4 μήνες ερευνών για τη Ρωσία… έχουν μηδέν ‘κασέτες’ ανθρώπων του Τραμπ να συνωμοτών. Δεν υπάρχει συνωμοσία, δεν υπάρχει παρεμπόδιση. Πρέπει να μου απευθύνουν συγνώμη!» είπε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτηση στο Twitter.
Η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε επίσημα την Ρωσία τον Οκτώβριο για κυβερνοεπιθέσεις κατά οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Τον Δεκέμβριο ο Ομπάμα διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να ελέγξουν κυβερνητικές επιθέσεις και ξένη επέμβαση στις εκλογές και να του παραδώσουν έκθεση πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο.
Το Ιανουάριο οι υπηρεσίες πληροφοριών είπαν ότι έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα προσπάθησε να στρέψει το αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ, και μέσα από το χακάρισμα των emails  στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και την δημοσιοποίησή τους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top