ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια μέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Στη δίκη της Χ.Α. αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

dimar-diki

Τη δίκη της Χρυσής Αυγής παρακολούθησε σήμερα αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλο στο Εφετείο Αθηνών.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. Στέργιος Καλπάκης, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης και Γεράσιμος Γεωργάτος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Στάμου, Χρήστος Μέγας, Κώστας Πανδής.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την είσοδο του στο δικαστήριο δήλωσε :
« Η παρουσία μας εδώ σήμερα αποτελεί μια πολιτική πράξη.
Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είμαστε εδώ στη δίκη της Χ.Α., μίας οργάνωσης που καταπατά βάναυσα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα εγκληματιών. Στόχος μας είναι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν δικαιοσύνη, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 3,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Για να μη συνεχίζουν τη δράση τους αποθρασυνόμενα τα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης που κατηγορείται ως εγκληματική. Οι χρυσαυγίτες δεν κατηγορούνται γιατί απλά πιστεύουν σε κάποιες ιδέες, αλλά για τις εγκληματικές τους πράξεις. Η βία της Χρυσής Αυγής απειλεί τους πολίτες, απειλεί την Δημοκρατία. Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες, να προστατέψουμε την Δημοκρατία.Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης είναι πλέον ανεπαρκείς. Οφείλουμε ομόθυμη και θεσμική απάντηση.
Η Δημοκρατία έχει όρια και τα όριά της είναι ο νόμος. Έχει τρόπους να αμύνεται και δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται.
Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός της Δημοκρατίας είναι εντός των πυλών».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top