ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πακιστάν: Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο με 7 νεκρούς

A soldier covers a body after a blast in Quetta, Pakistan June 23, 2017. REUTERS/Naseer Ahmed

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη αφήνοντας τουλάχιστον 7 νεκρούς, μεταξύ τους 4 αστυνομικοί, σε επίθεση κοντά σε φυλακιο της πακιστανικής πόλης Quetta, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο Abdul Razzaq Cheema, γενικός αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας Μπαλουχιστάν, είπε στο Reuters ότι φαίνεται ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε αυτοκίνητο με εκρηκτικά. Είπε ότι τραυματίστηκαν 15 άτομα. «Επτά νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τουλάχιστον πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη τηε επαρχίας είπε ότι η έκρηξη έγινε κοντά στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή της αστυνομίας όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο για έλεγχο. «Είναι πιθανό το γραφείο του επιθεωρητή να ήταν ο στόχος, ή οι δράστες να προσπαθούσαν να μπουν στο στρατώνα που βρίσκεται εκεί κοντά».
Η Quetta βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά από τα σύνορα με το Αφγανιστάν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας, που είναι βάση αυτονομιστικού κινήματος και των Ταλιμπάν και άλλων ισλαμιστικών ομάδων.
Είναι επίσης το κέντρο κινεζικών αναπτυξιακών πρότζεκτ ύψους 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αρχικά είχαν σκοπό την κατασκευή δρόμων και σταθμών ενέργειας, αλλά τώρα επεκτείνονται σε δημιουργία βιομηχανιών. Τον περασμένο μήνα τζιχαδιστές του ΙΚ απήγαγαν και σκότωσαν δύο Κινέζους πολίτες στην Quetta. Η επίθεση εκείνη είχε αναγκάσει το Πακιστάν να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για του Κινέζους πολίτες και άλλους ξένους στην επαρχία, που ήδη είναι μία από τις πιο στρατικοποιημένες περιοχές της χώρας.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top