ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας

austrian-ambas-rubicon

Μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν παρέμβαση το απόγευμα στην οικία της πρέσβειρας της Αυστρίας, στο Ψυχικό.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του Ρουβίκωνα επέβαιναν σε μηχανές, πέταξαν φέιγ βολάν έξω από το σπίτι της πρέσβειρας και μετά από λίγο αποχώρησαν.
Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει ότι η σημερινή παρέμβαση έγινε για τη στάση που κρατάει η Αυστρία στο μεταναστευτικό ζήτημα.
«Είναι αλήθεια πως η πρόσφατη διόγκωση του Προσφυγικού ζητήματος, έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η “Ενωμένη Ευρώπη” να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο» αναφέρουν στην ανάρτησή τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα».
Συμπληρώνουν ότι «πρωτεργάτες στη χάραξη αντιμεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων ήταν ο 31χρονος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος του, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, οι οποίοι αποτέλεσαν το νέο αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό», και τονίζουν πως «ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάλεσε την ΕΕ να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα».
«Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε την οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top