ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρίσι: Στρατιώτης τραυμάτισε ένοπλο στο μουσείο του Λούβρου

French police secure the site near the Louvre Pyramid in Paris, France, February 3, 2017 after a French soldier shot and wounded a man armed with a knife after he tried to enter the Louvre museum in central Paris carrying a suitcase, police sources said.  REUTERS/Christian Hartmann

Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε άνδρα οπλισμένο με μασέτα και δύο αποσκευές πλάτης όταν προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου. Η αστυνομία χαρακτηρίζει την επίθεση τρομοκρατική.

Ο άνδρας φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος» και επιτέθηκε σε έναν άλλο στρατιώτη πριν πυροβοληθεί σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη και δεύτερο άτομο που επίσης φερόταν ύποπτα.

Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό είπε σε δημοσιογράφους προσθέτοντας ότι οι αποσκευές δεν περιείχαν τελικά εκρηκτικά.

«Ο στρατιώτης έριξε πέντε σφαίρες» είπε ο Καντό. «Ήταν μια επίθεση μεμονωμένου ατόμου… που αποτελούσε άμεση απειλή και οι κινήσεις του πρόδιδαν τρομοκρατικό πλαίσιο».

Η ταυτότητα και εθνικότητα του δράστη είναι άγνωστα προς το παρόν, είπε ο εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι ο άντρας είχε προσπαθήσει να μπει στο πωλητήριο του μουσείο και είχε επιτεθεί σε άλλο στρατιώτη πριν πυροβοληθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η περιοχή έχει εκκενωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών είπε στο Twitter ότι το επεισόδιο είναι «σοβαρό». Το υπουργείο έκανε έκκληση να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες και να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες πηγές.

louvre-tweet

Οι υπεύθυνοι του Λούβρου είπαν ότι το μουσείο είναι κλειστό και οι επισκέπτες που ήταν ήδη μέσα όταν έγινε η επίθεση παραμένουν κλεισμένοι σ’αυτό.

Μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο μουσείο.

Η Γαλλία έχει δεχτεί πλήθος επιθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια με πάνω από 230 νεκρούς, ενώ την ευθύνη των επιθέσεων έχει αναλάβει το ΙΚ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top