ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε ο Σπ. Λυκούδης από αντιπρόεδρος της Βουλής

lykoudis-spyros

Ο Σπύρος Λυκούδης έθεσε την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιπροέδρου, εφόσον το Προεδρείο της Βουλής και οι πολιτικές δυνάμεις κρίνουν ότι πρέπει να γίνει δεκτή, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, μετά και την αποχώρηση των Γιώργου Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανού από το Ποτάμι και τη διάλυση της Κ.Ο. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, δήλωσε πως εάν κρίνουν ότι πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του Αντιπροέδρου τότε θα το πράξει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λυκούδης είχε προταθεί για Αντιπρόεδρος ως στέλεχος του Ποταμιού και έχει οριστεί μετά από ψηφοφορία στην ολομέλεια. Με βάση τον Κανονισμό οι θέσεις των Αντιπροέδρων κατανέμονται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες με άρθρο του Κανονισμού να επισημαίνει ότι η θητεία των εκλεγμένων Αντιπροέδρων διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής και τα υπόλοιπα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων αρνήθηκαν να μπουν σε τέτοια συζήτηση, δίνοντας επί της ουσίας το πράσινο φως στον κ. Λυκούδη να διατηρήσει το αξίωμα του Αντιπροέδρου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top