ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών- Σκληρή στάση από ΔΝΤ

Axtsioglou

Σε επίπεδο τεχνικό, χαμηλόβαθμο, θα επιχειρηθεί από σήμερα  να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στα εργασιακά, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα και θα καταστεί εφικτό μετά το μεσημέρι να συναντηθούν ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και η κ. Εφη Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των θεσμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαπραγμάτευση.

Η χθεσινή συνάντηση  κράτησε λιγότερο από μία ώρα με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών  με το χάσμα να παραμένει στο μέτωπο των εργασιακών.

«Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σχολίασε κυβερνητικό στέλεχος μετά το πέρας της συνάντησης.

Η ελληνικά πλευρά επανήλθε κατά πληροφορίες το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου και φέρεται να υπάρχει διάσταση με το ΔΝΤ, ενώ οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών δεν τοποθετήθηκαν ανοιχτά.

Ως προς τις ομαδικές απολύσεις δεν φέρεται να έγινε λεπτομερής συζήτηση κατά τη σύντομη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας μισής ώρας είχαν για το θέμα των εργασιακών σχέσεων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με την Γερμανίδα ομόλογό της Αντρέα Νάλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας, η Ελληνίδα υπουργός τόνισε, ότι η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, προσθέτοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την ελληνική πλευρά η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι η Γερμανίδα υπουργός εμφανίστηκε θετική σχετικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top