ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Παρών» από ΠΑΣΟΚ, «Ναι» από ΔΗΜΑΡ για το άρθρο 3 του ν/σ για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

dimokratiki simparataxi

«Παρών» αποφάσισε να ψηφίσει στο άρθρο 3 έλαβε το συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με επικρατούσα λογική πως πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία της ρύθμισης και διάλογος.
Μοναδική περίπτωση να συμφωνήσει με την διάταξη αποτελεί να εισαχθεί στη ρύθμιση ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ορίζει κάποιες περαιτέρω προϋποθέσεις. Κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να γίνει αποδεκτό από το αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Κοντονή.
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα διαφοροποιηθεί από την γραμμή της ΔΗΣΥ, καθώς –σύμφωνα με τα όσα διαρρέει- θα υπερψηφίσει τη διάταξη που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 3 νομοθετεί τη δυνατότητα σε ανηλίκους, από 15 ετών, να κάνουν υπό προϋποθέσεις χρήση του δικαιώματος φυλομετάβασης.

πηγή liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top