ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ προς αναζήτηση λύσης

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα, ενώ αποκαλύπτουν πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να βρεθεί λύση στην διαπραγμάτευση.

Εν τω μεταξύ, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα και για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να κριθεί ακόμα και σήμερα από τις συνεχείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες, με τον εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το «ταχύτερο δυνατό».

«Και μην με ρωτήσετε τώρα τι σημαίνει ‘το ταχύτερο δυνατό’», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς και σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται από τις έδρες των θεσμών, ώστε να αξιοποιηθεί η πρόοδος που επετεύχθη το προηγούμενο διάστημα.

Για κλείσιμο της διαπραγμάτευσης εντός Απριλίου μίλησαν σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αποδίδοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

«Ελπίζω πως η συμφωνία θα κλείσει σύντομα, αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά δεν θα κλείσει όπως να ‘ναι», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

O κ. Κατρούγκαλος εκτιμά από την πλευρά του πως το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει κλείσει ακόμη και ο ίδιος θεωρεί κρίσιμη την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ντόναλντ Τραμπ στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 21 και 23 Απριλίου. Κλείνοντας κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι «ζητά αίμα» στα εσωτερικά θέματα και θα έπρεπε να έχει φύγει «χθες».

πληροφορίες από skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top