ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλειοψηφία και στη Βουλή το κόμμα του Εμ. Μακρόν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Macron_winner

Το νέο κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι πολύ πιθανόν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας OpinionWay/ORPI, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, δείχνει ότι το κόμμα «La Republique En Marche!» του Μακρόν μπορεί να αποσπάσει ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 11 Ιουνίου.

Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι (LR) και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) ακολουθούν με ποσοστό 20%. Στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 14%, βρίσκεται η αριστερή Ανυπότακτη Γαλλία ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπεται με ποσοστό μόλις 11%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, προβλέπεται ότι το κόμμα του Μακρόν θα εξασφαλίσει από 280-300 έδρες από τις 535 έδρες της ηπειρωτικής Γαλλίας. Συνολικά οι έδρες στην Εθνοσυνέλευση είναι 577, μαζί με εκείνες των υπερπόντιων εδαφών και της Κορσικής. Ένα κόμμα χρειάζεται 289 έδρες για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top