ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική αντιπαράθεση για το μέγεθος της αστυνομικής δύναμης στη Λέσβο

tsipras-lesvos

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το μέγεθος της αστυνομικής δύναμης που αναπτύχθηκε στη Λέσβο για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για 17 διμοιρίες στη Λέσβο, απάντησε με non paper το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο αναφέρεται:

Στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:
– Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό
– Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
– Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.
– Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.
Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας.

Η ΝΔ επανήλθε με νεότερη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Το γραφείο Τύπου της ΝΔ ειλικρινά ευχαριστεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διόρθωση ως προς τον ακριβή αριθμό των διμοιριών που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην επίσκεψή τους στη Λέσβο. Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του.
Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει».

Λίγο αργότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με δεύτερο non paper σχολίασε ότι «Η ΝΔ παραδέχεται ότι επικαλέστηκε ψευδή στοιχεία».
«Η κυρία Σπυράκη παραδέχθηκε ότι στήριξε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο σε ψευδή στοιχεία για τις διμοιρίες της Αστυνομίας στη Λέσβο» επισημαίνουν και συμπληρώνουν:
«Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατόπιν εορτής, διαπιστώνει ότι οι αριθμοί και τα στοιχεία δεν έχουν αξία. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα για να κρίνουν οι πολίτες πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο: Ψεύδονται, παραπληροφορούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top