ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική θύελλα και πάλι για το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα- Ερώτηση στον πρωθυπουργό από τον Ε. Βενιζέλο

pappas

Σειρά ερωτημάτων για το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013, μετά τις νέες αποκαλύψεις από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη τότε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», φέρεται να είχε συναντήσεις με τον πανίσχυρο αλλά και «κρατικά διαπλεκόμενο» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, λιβανέζικης καταγωγής. Μάλιστα, κάνει λόγο για «ταξίδι του κ. Παππά και του κ. Αρτεμίου, σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής, με το ιδιωτικό αεροσκάφος  του επιχειρηματία και διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της,  τονίζει ότι μετά τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013. Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά. και απευθύνει σειρά ερωτημάτων για το ταξίδι.

Στην απάντησή του ο κ. Παππάς, δεν απαντά στα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, αλλά επιτίθεται στη ΝΔ.«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα»», σημειώνει  και τονίζει: «Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Ερώτηση στον πρωθυπουργό από τον Ευ. Βενιζέλο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του στον πρωθυπουργό, τον  ερωτά  για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Το Ποτάμι: Πολλά αναπάντητα ερωτήματα

«Τα ερωτήματα για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα είναι παλιά και αναπάντητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και προσθέτει: «Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος «δείχνω τους άλλους» όταν πρέπει «να απολογηθώ ο ίδιος» είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».

Εξάλλου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει: «Η απάντηση του κ.Παππά για το ταξίδι Βενεζουέλα-Καραϊβική θυμίζει το παλιό ανέκδοτο που καταλήγει «και εσείς όμως βασανίζετε τους μαύρους»

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top