ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πολύ, πολύ καλές συζητήσεις» είχε ο Τραμπ με τον Πούτιν στο Αμβούργο

U.S. President Donald Trump meets with Russian President Vladimir Putin during the their bilateral meeting at the G20 summit in Hamburg, Germany July 7, 2017. REUTERS/Carlos Barria

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι είναι «τιμή του» που τον συναντά για πρώτη φορά και ότι προσβλέπει σε «θετικά πράγματα» στη σχέση των δύο χωρών.

Η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου των G20 στο Αμβούργο ήταν πολυαναμενόμενη.

Ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε υποσχεθεί επαναπροσέγγιση με την Μόσχα, αλλά δεν έχει μπορέσει να κάνει κάτι σ’αυτήν την κατεύθυνση, καθώς η κυβέρνησή του έχει πέσει στη δίνη των ερευνών για πιθανές σχέσεις με ρωσική ανάμιξη στις εκλογές και για διασυνδέσεις της προεκλογικής του ομάδας με την Μόσχα.

Ο Τραμπ και ο Πούτιν μίλησαν μέσω μεταφραστών με παρόντες τους αντίστοιχους υπουργούς εξωτερικών για 6 λεπτά πριν επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους. Η συνάντηση συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων.

«Ο πρόεδρος Πούτιν και εγώ συζητήσαμε διάφορα πράγματα και πιστεύω ότι πάει καλά» είπε ο Τραμπ καθισμένος δίπλα στον Ρώσο ηγέτη.

«Είχαμε μερικές πολύ, πολύ καλές συζητήσεις. Θα συζητήσουμε τώρα και προφανώς αυτό θα συνεχιστεί. Προσβλέπουμε σε πολλά πολύ θετικά πράγματα για την Ρωσία, για τις ΗΠΑ και όλους όσους αναμιγνύονται. Και είναι τιμή μου να είμαι μαζί σας».

Ο Πούτιν, μέσω μεταφραστή, είπε: «Μιλήσαμε στο τηλέφωνο μαζί αρκετές φορές» και πρόσθεσε: «Η τηλεφωνική επικοινωνία ποτέ δεν είναι αρκετή».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να σας συναντήσω προσωπικά, κύριε Πρόεδρε» είπε σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι η συνάντηση θα φέρει αποτελέσματα.

Ο Τραμπ παρακολουθούσε προσεκτικά τον Πούτιν την ώρα που μιλούσε.

πληροφορίες reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top