ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πορείες για την ΔΕΗ, την υγεία και τις συντάξεις στο κέντρο της Αθήνας

poreia syntaxiouxon

Τρεις πορείες – εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, ΠΟΕΔΗΝ και συνταξιούχοι – κράτησαν για αρκετή ώρα αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης και ξεκινώντας από τα γραφεία της ΔΕΗ, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Γιώργου Σταθάκη.

Μάλιστα, ομάδα συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έριξε λιγνίτη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάποια στιγμή θέλησαν να μπουν στη Βουλή, αλλά εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Με κρεμάλες η ΠΟΕΔΗΝ
Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε διαδήλωση με κρεμάλες, οι οποίες, όπως υποστήριξαν, συμβολίζουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και οι ασθενείς. Τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Αφήστε πια την κοροϊδία, δώστε λεφτά στην Υγεία».

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη. Οι διαδηλωτές φθάνοντας έξω από τη Βουλή άφησαν κρεμασμένο ένα πανό με το σύνθημα «Να αρθεί η πο@@ η Βολή», μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος των αγανακτισμένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%.Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία το 2018 μειώνεται κατά 370 εκατ. ευρώ και κατά 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , σε σχέση με το έτος 2017. Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα νοσοκομεία πριν από τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.

Συνταξιούχοι κατά των περικοπών

Η τρίτη πορεία ήταν αυτή των συνταξιούχων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις που θα επιφέρει ο επανυπολογισμός των αποδοχών στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου.

Η πορεία των συνταξιούχων ξεκίνησε από την πλατεία Δημαρχείου και βρέθηκαν και αυτοί στην πλατεία Συντάγματος.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top