ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποτάμι: «Η καμπάνα χτυπάει για όλους»

potami

«Το άρθρο του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα Le Monde αντί να μειώσει τις ανησυχίες της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής κοινής γνώμης ανοίγει ξανά τις συζητήσεις για ρήξη και σύγκρουση της Ελλάδας με τους συμμάχους της» σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει:

«Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο κ.Τσίπρας είναι ότι δεν είναι σταυροφόρος μιας «νέας Ευρώπης» αλλά είναι Πρωθυπουργός μιας χώρας που κινείται στα όρια της χρεοκοπίας και χρειάζεται επειγόντως έξοδο στην ανάπτυξη. Και οι υπουργοί του – οι υπουργοί που ο ίδιος όρισε – μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές ανισότητες και να μειωθεί η ανεργία. Εκτός αν θεωρεί ότι οι διορισμοί των «δικών τους παιδιών» σε κάθε πιθανή και απίθανη θέση στο δημόσιο είναι πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι όμορφες κουβέντες λοιπόν για κάτι νέο που όταν θα έρθει θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη, είναι πολιτική έκθεση ιδεών που δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες των στιγμών και της κοινωνίας.

Κατά τα λοιπά, με το άρθρο στην Monde ο κ.Τσίπρας ανακοινώνει μέτρα και αποφάσεις που για την κυβέρνηση του θεωρούνται ταμπού και κόκκινες γραμμές:

– «Αποδεχθήκαμε να ολοκληρώσουμε με κάποιες μικρές τροποποιήσεις το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων». Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις; Και ποιες είναι οι μικρές τροποποιήσεις;

– ‘Εχει συμφωνηθεί «μεγάλη αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα» η οποία προβλέπει «ενοποίηση ταμείων και κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων». Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές, ποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι θα επιβαρυνθούν;

– «Συμφωνήσαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο ΦΠΑ», καθώς και φόρο στο ηλεκτρονικό στοίχημα,ειδικό φόρο πολυτελείας, έκτακτο φόρο στα πολύ υψηλά κέρδη.

Κατέληξε λοιπόν επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ «ποιοι είναι πλούσιοι» και μετά από ποιο ποσό έχουμε «πολύ υψηλά κέρδη»; Και ποια είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ; Αυτή του Δραγασάκη, αυτή του Βαρουφάκη ή αυτή των συνιστωσών;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top