ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποτάμι: Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε αυτούς που είναι υπέρ της δραχμής

stavros

Στις 15 Μαρτίου στο rednotebook.gr o κ. Γιάννης Αλμπάνης -θυμίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του- αρθρογράφησε με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο». Δύο μέρες πριν, στις 13 Μαρτίου ο κ. Γιάννης Αλμπάνης είχε διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο γραφείο τύπου της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 131).

Και συνεχίζει το Ποτάμι:

Είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους. Αυτούς δηλαδή που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή. Δυστυχώς, η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: Είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια «να βολευτούν όλα τα στελέχη μας», άρα και κάποιοι ακραίοι, είτε –το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πλέον σοβαρά τέτοια σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να απαντήσουν. Συμφωνούν ή όχι με την διαπίστωση του νέου πρωθυπουργικού συμβούλου: «Το Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο».

Ανοίγει όντως «προοπτικές» ένα Grexit;

Πως θα ερμηνευόταν αλήθεια από την ελληνική κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κας Μέρκελ ή του κ. Γιούνγκερ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit;
Ευτυχώς, αυτό το ερώτημα είναι υποθετικό.

Αλλά, δυστυχώς, αυτό που δεν έγινε από σύμβουλο της κας Μέρκελ, γίνεται από σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top