ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποτάμι: Φόρος-τιμής στα θύματα της Μεσογείου

Potami afisa

Εκδήλωση – φόρο τιμής στους μετανάστες που χάθηκαν στη Μεσόγειο διοργανώνει Το Ποτάμι στο Λιμάνι του Πειραιά (στην Πύλη Ε3 για Κρήτη) τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 19:00 και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης, σε μια προσπάθεια να δείξει τη στοιχειώδη αλληλεγγύη αλλά και το σεβασμό σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, διεκδικώντας μια καλύτερη τύχη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο απολογισμός του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) για το 2014 καταγράφοντας 3.729 θανάτους προσφύγων, είναι τραγικός. Ωστόσο, αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του διεθνούς φορέα για το 2015 που κάνουν λόγο για δεκαπλάσιο αριθμό, τότε πλέον η πραγματικότητα θα έχει ξεπεράσει και τους χειρότερους φόβους.

Το Ποτάμι δυναμώνει την φωνή του και τονίζει την ανάγκη διεύρυνσης της Ομάδας Δράσης για την Μεσόγειο και ισχυροποίησης του οργανισμού Frontex στα θαλάσσια σύνορα. Η Μεσόγειος θα πρέπει να παραμείνει ένα θαλάσσιο σταυροδρόμι επικοινωνίας και συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών, ιδεών και αγαθών και όχι μια διασταύρωση θανάτου για χιλιάδες προσφύγων που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλληλεγγύης, θα γίνουν πεντάλεπτες τοποθετήσεις από βουλευτές και στελέχη του κινήματος, καθώς και εκπροσώπους φορέων.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το συμβολικό άναμμα κεριών στη μνήμη αυτών των ανθρώπων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top