ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν: Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε μυστικά στον Λαβρόφ και μπορώ να το αποδείξω

putin-gentiloni

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε την Τετάρτη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν αποκάλυψε μυστικά στον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια της συνάντησής του στην Ουάσιγκτον και μπορεί να το αποδείξει.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στο Σότσι, ο Πούτιν χαριτολογώντας είπε ότι ο Λαβρόφ δεν μοιράστηκε μαζί του τα υποτιθέμενα μυστικά.
Μίλησα μαζί του (με τον Λαβρόφ) σήμερα, είπε χαμογελώντας. «Θα αναγκαστώ να τον επιπλήξω γιατί δεν μοιράστηκε αυτά τα μυστικά μαζί μας. Ούτε με μένα, ούτε με εκπροσώπους των μυστικών υπηρεσιών Ρωσίας. Πολύ κακό από μέρους του».
Ο Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Κρεμλίνου, είπε αργότερα σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα έχει στην κατοχή της την γραπτή καταγραφή της συνομιλίας, και όχι ακουστική καταγραφή.
Παραπονούμενος για αυτό που χαρακτηρίσε «πολιτική σχιζοφρένεια» στις ΗΠΑ ο Πούτιν είπε ότι ο Τραμπ δεν αφήνεται να κάνει τη δουλιά του όπως πρέπει.
«Είναι δύσκολο να φανταστείς τι άλλο μπορούν να ονειρευτούν αυτοί που εφευρίσκουν τέτοιες ανοησίες και σκουπίδια» είπε ο Πουτιν.
«Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ξετινάζουν την εγχώρια πολιτική κατάσταση χρησιμοποιώντας αντιρωσικά συνθήματα. Είτε δεν κατανοούν τη ζημιά που κάνουν στην ίδια τους τη χώρα, οπότε είναι απλώς ηλίθιοι, ή κατανοούν τα πάντα, και σ’αυτήν την περίπτωση είναι επικίνδυνοι και διεφθαρμένοι».
Την Δευτέρα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο Τραμπ απεκάλυψε διαβαθμισμένες πληροφορίες στον Λαβρόφ για μια επιχείρηση που σχεδίαζε το ΙΚ, δημιουργώντας νέες φουρτούνες για τον Λευκό Οίκο.

πηγή : reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top