ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

poll-1

Στις τάσεις της MRΒ πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων που διεξήχθη το διάστημα 20 έως 29 Ιουνίου 2017, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 17,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.

Μία αρκετά μεγάλη διαφορά, όχι όμως αντίστοιχη με εκείνη άλλων δημοσκοπήσεων, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Interview για το Βεργίνα TV.

H αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 29,5% με το σημερινό κυβερνών κόμμα να πιάνει το 18,3%. Η συνολική διαφορά αγγίζει τις 11,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθεί η ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
ΚΚΕ 6,1%, Χ.Α. 6%, ΔΗΣΥ 5,1%, Ένωση Κεντρώων 2,7%, Ποτάμι και ΑΝΕΛ 2%, ΛΑΕ 1%.
Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 15,2% και το 66% απαντά πως αν αύριο είχαμε εκλογές θα κέρδιζε η ΝΔ.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προκρίνεται από τους πολίτες που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 40% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο 17%.

Πρώτη φορά αποτυπώνεται σε πανελλαδική δημοσκόπηση η γνώμη που έχουν οι πολίτες για στελέχη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αρνητική αξιολόγηση με ποσοστό 70,1%. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο πως το 52,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τον αξιολογεί αρνητικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 61,8% αρνητικές αξιολογήσεις αλλά και 25% θετικές με τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος να αξιολογούν αρνητικά τον κ. Παππά κατά 48,8%.

Τα ποσοστά του Ευκλείδη Τσακαλώτου φτάνουν το ποσοστό του 38,8% σε θετική αξιολόγηση με τα αρνητικά να είναι στο 46,5%.

Στη ΝΔ τώρα, οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας και Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις, όμως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει τα μεγαλύτερα αρνητικά ποσοστά ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (80,4%) και τα μεγαλύτερα θετικά ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ (70,8%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview για λογαριασμό του καναλιού Βεργίνα TV.

πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top