ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τραμπ

tsipras-trump

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσινγκτον προκειμένου να υπάρξει μία τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως μεταφέρει η «Καθημερινή» , υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ – Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες για τη στάση των ΗΠΑ υπό τη νέα διοίκηση του Τραμπ σε μία σειρά από θέματα που έως αυτή τη στιγμή παραμένουν ασαφείς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε προχωρημένο στάδιο είναι και οι συζητήσεις για να καθοριστεί η ημερομηνία και η τοποθεσία που θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Ρεξ Τίλερσον. Στη συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται να τεθούν και τα ελληνοτουρκικά έπειτα από τις προκλήσεις της γείτονα χώρας στην περιοχή των Ιμίων.
Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές ότι στις δύο επαφές κορυφής και κυρίως σε εκείνη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα διευκρινιστεί η στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος.

πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top