ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προχωράει το «Κίνημα Αλλαγής»- Τα επόμενα βήματα

NeosForeas

Το χαλαρό κλίμα των γιορτών δεν φαίνεται να εμποδίζει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής να προχωρήσουν. Ο χρόνος για τον οποίο προσδιορίστηκε ήδη, με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου, ο χρόνος διεξαγωγής του ιδρυτικού συνεδρίου, στα μέσα του Μαρτίου, είναι ιδιαίτερα πιεστικός, όπως άλλωστε και ο πολιτικος χρόνος που αναμένεται να φέρει πολλές και πυκνές ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι οι διεργασίες για τη συγκρότηση ενός οργάνου, σε ρόλο συντονιστικής γραμματείας, έχουν ολοκληρωθεί και το νέο όργανο αναμένεται να ανακοινωθεί και να συνεδριάσει ακόμα και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου. Σε μια προσπάθεια να δοθεί εξ αρχής το μήνυμα ενός ενιαίου φορέα, τα μέλη της γραμματείας (25-30 περίπου) θα ορισθούν ατομικά, ως στελέχη του Κινήματος και όχι ως εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, κομμάτων, κινήσεων κλπ. που παίρνουν μέρος στις διαδικασίες συγκρότησης.
Στο όργανο αυτό, συντονιστής του οποίου, με βάση και την απόφαση του ΠΣ, θα είναι ο Βασίλης Γκεγκέρογλου, θα γίνει καταμερισμός των αρμοδιοτήτων και των τομέων δουλειάς για την καλύτερη πορεία προς το συνέδριο και την πιο αποδοτική διεξαγωγή του. Ήδη γίνονται επαφές και συζητήσεις για τον καταμερισμό αυτόν.

Η πολιτική επικαιρότητα θέτει ήδη πολλά και μεγάλα ζητήματα στα οποία η θέση του Κινήματος Αλλαγής θα είναι καθοριστική τόσο για την έκβαση των ζητημάτων αυτών όσο και για την φυσιογνωμία του ίδιου του Κινήματος. Υπάρχει ωστόσο αισιοδοξία ότι οι διάφορες αποχρώσεις αλλά και αποκλίνουσες απόψεις που έχουν εκφραστεί σε κρίσιμα θέματα, εθνικά (Μακεδονικό) αλλά και εσωτερικά (τροποποίηση νόμου για την κήρυξη απεργίας) θα ομογενοποιηθούν τελικά στις συνεδριάσεις των οργάνων και τις κοινές συνεδριάσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή, ώστε να δοθεί άμεσα το στίγμα ενός νέου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού φορέα που θέτει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από τα κομματικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top