ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοσέλιδες οι δηλώσεις του Κατσίκη στην Τουρκία

2-soldiers1

«Πρωτοσέλιδες» έγιναν οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Η Hurriyet αναφέρεται διθυραμβικά στην «προσφορά» του Κώστα Κατσίκη, επικροτώντας ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό».

hurriyet_katsikis1

Η εφημερίδα Υeniakit υποστηρίζει ότι οι Ελληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και μιλούν για ανταλλαγή. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη, ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, η εφημερίδα παρουσιάζει την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλόυθο των πράξεων του Τούρκου προέδρου, δίνοντας την εικόνα νίκης.

Στο ίδιο πανηγυρικό κλίμα η Haber7 έχει τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία». Και παραθέτει τα όσα είπε ο Κ. Κατσίκης

haber7_katsikis1

«Το είπαν για πρώτη φορά! Το μέλος της Βουλής, Κώστας Κατσίκης μίλησε για ανταλλαγή ανοιχτά» αναφέρει και η yenihaber, αναφέροντας τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης είπε: «Από την άλλη, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες τη Δικαιοσύνη και να βρούμε και οι δύο χώρες μια συμφωνία ανταλλαγής». Για να προσθέσει λίγο μετά ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το θέμα αν -«υποθετικά μιλώντας», όπως διευκρίνισε- αποφάσιζαν οι ηγεσίες των δύο χωρών να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη. «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση η παράκαμψη της ελληνικής Δικαιοσύνης. Με όλο τον σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο ότι θα πρέπει να εκτελούνται οι αποφάσεις της», συνέχισε.

Σε νεότερη δήλωσή του – απόρροια προφανώς εσωτερικών αντιδράσεων στους ΑΝΕΛ- ο Κ. Κατσίκης τα… μαζεύει ξανά:

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» υποστηρίζει.

Τζανακόπουλος: «Καμία ανταλλαγή δεν ζητήθηκε»
«Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή, ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως. Δεν έχει ζητηθεί καμία ανταλλαγή» τόνισε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν» ξεκαθάρισε, ερωτηθείς σχετικά.

ΝΔ: Τέτοιες απόψεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Θεοδωράκης: Προσφέρεις κακές υπηρεσίες υιοθετώντας την άποψη Ερντογάν
Αυστηρή κριτική ασκεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος πρότεινε να ανταλλαγούν οι 2 κρατούμενοι στην Αδριανούπολη Ελληνες στρατιωτικοί με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο την Ελλάδα.


Δημ. Καμμένος: Κατσίκη ζήτα συγγνώμη -Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι Ελληνες στρατιωτικοί
Ο Δημήτρης Καμμένος αποδοκίμασε έντονα τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανταλλαγής των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες.
«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» επισήμανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Χρηστίδης (ΠΑΣΟΚ): Παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν -Τι λέει η κυβέρνηση;
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, έκανε λόγο για «αδιανόητη και απαράδεκτη σπουδή» του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν.

πηγή iefimerida.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top