ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοφανής αντιπαράθεση Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή

tsipras-kammenos-vouli2

Πρωτοφανής αντιπαράθεση Τσίπρα-Καμμένου σημάδεψε την συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος με σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ψυχρό εκτελεστή που του πήρε το κεφάλι και το περιφέρει στην Τουρκία και στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε εξίσου υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός ανέφερε πως του έδωσε την ευκαιρία να μην γίνει ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η τελευταία ομιλία Καμμένου ως αρχηγού ΚΟ, αφού κατατέθηκε η επιστολή διαγραφής του Θ. Παπαχριστόπουλου στον πρόεδρο της Βουλής. κ

Οι διάλογοι 

Πάνος Καμμένος: «Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής, προφανώς για σας η δική μας εκτέλεση δε σημαίνει τίποτα όμως η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για μας. Η εκτέλεση της Μακεδονίας μετράει πολύ περισσότερο. Δε σας απειλώ με τίποτα, σας λέω τουλάχιστον να έχετε την ευαισθησία να σέβεστε αρχές και ιδέες από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Εγώ μπορεί να ακολουθήσω το δρόμο αυτόν που ακολούθησαν όσοι αποστράτευσατε και να πάω σπίτι μου . Άλλοι που ακολούθησαν εμάς που θα πάνε, όλα αυτά τα παιδιά που πίστεψα ότι μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης τι θα κάνουν;
Εγώ χτυπήθηκα με την διαπλοκή 25 χρόνια, ιδρύθηκαν τέσσερις εφημερίδες οι οποίες με φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδο τους μέχρι σήμερα από συγκεκριμένο άνθρωπο. Συγκρούστηκα πολιτικά και μου λέτε ότι εγώ τα βρήκα. Όχι κύριε πρωθυπουργέ ούτε τα βρήκα ούτε θα τα βρω».

Αλέξης Τσίπρας: Είμαι εδώ όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες μέρες. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλλεται να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων τεσσάρων ετών που είναι ένα θετικό κομμάτι. Τέσσερις φορές αναφερθήκατε στην ομιλία σας ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρα στην διαπλοκή ή στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα παρακολουθήσω ψυχαναλυτικά τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Στην ιστορία θα μείνουν τα θετικά που πράξατε τέσσερα χρόνια τώρα και σας διαβεβαιώνω θα με ευγνωμονείς που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε τέσσερα χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς.»

Ο κ. Καμμένος νωρίτερα στην διάρκεια της ομιλία του κατηγόρησε πάρα πολλές φορές τον πρωθυπουργό ότι ευθύνεται για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ: «Αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Συγχαρητήρια κ. πρωθυπουργέ το καταφέρατε. Αποφασίστηκε δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό ήταν ένας σχεδιασμός που ξεκίνησε από το ταξίδι μου στην Αμερική μέσα από πρωτοσέλιδα στην Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών προαναγγέλθηκε για πρώτη φορά στην δημοκρατική Ευρώπη ότι θα υπάρξει αποστασία , μεταγραφές βουλευτών, θα αλλοιωθεί η λαϊκή βούληση και βουλευτές έναντι του ανταλλάγματος της υπουργικής καρέκλας θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα ότι μπορεί να υπάρξει στο μέλλον φωτογραφία του και με τον μεγαλοεπιχειρηματίας Σόρος.

«Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν για να χειροκροτούν τουρκικές εφημερίδες ότι έφυγε το πρόβλημα με τη μέση.
Επόμενο ταξίδι σας ίσως είναι στην Μέρκελ και στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές με το κεφάλι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ελπίζω να μην έχουμε και φωτογραφία στο Νταβός όπως έβγαλε ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος».

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «εκτέλεσή του» από τον κ. Τσίπρα για την οποία, όπως είπε, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη.

«Αυτό είναι ένα έγκλημα το οποίο διαπράξατε κ. πρωθυπουργέ όσον αφορά τον εαυτό μου αναλαμβάνω ο ίδιος την ευθύνη όσον αφορά τους Ανεξάρτητους Ελληνες δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τι φταίνε 40 παιδιά που από αύριο θα απομακρυνθούν τι φταίει η Εύα, η Ελένη ο Ανδρέας ο Γιώργος ο Βασίλης αν θα βρεθούν στο δρόμο γιατί αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε;» διερωτήθηκε σε μελοδραματικούς τόνους.
Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Το βάρος στην συνείδηση ότι θα χάσουν την δουλειά τους 50 άνθρωποι θα το έχουν οι αποστάτες. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ.»

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top