ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόβες «διαζυγίου» μεταξύ Τσίπρα- Καμένου με το βλέμμα στις Πρέσπες

tsipras-kamenos

Έμμεσος διάλογος και βολές  μεταξύ του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα και Πάνου Καμένου, καθώς η κυβ’ερνηση μπάινει στην τελική ευθεία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη φτάνει στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ , ενώ πιθανόν  η συμφωνία των Πρεσπών  να κυρωθεί στην ΠΓΔΜ ακόμη και στις 9 Ιανουαρίου.

Η νέα ένταση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να κυριαρχήσει στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Δευτέρα  και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ  την Τετάρτη, αντιστοίχως.

Ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να λύσει τον γρίφο Καμένου, ο οποίος απειλεί με αποχώρηση. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτσιά, ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το δικό του μήνυμα- απειλή προς το εταίρο του στην κυβέρνηση, σημειώνοντας στο Twitter: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…

Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος, θα υπερασπιστώ αυτό που είναι ωφέλιμο για τη χώρα»

Ο πρωθυπουργός έστειλε  από τη Σαμοθράκη το δικό του μήνυμα – έμμεση απάντηση στον εταίρο του, σημειώνοντας: «Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα». «Προς τα έξω, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας».

Την ίδια ώρα, από πλευράς της Ηρώδου Αττικού εκπέμπεται μήνυμα βεβαιότητας πως οι Πρέσπες θα περάσουν από την εθνική αντιπροσωπεία με 151 και πλέον βουλευτές και η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία της.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος  σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ερωτηθείς με αφορμή τη στάση του κ. Καμμένου επί της Συμφωνίας, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές «δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη». Τονίζει ότι η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι «σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της ΝΔ και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κο Σαμαρά και τον κο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κο Μητσοτάκη».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top