ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων: Δημιουργείται η εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης

lady-justice-1000-560

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριου Μιχαηλίδη έχουν προκαλέσει οι συνεχείς επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη.
«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης μιλώντας στο Θέμα 104,6.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη, σημείωσε ότι «ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης».
«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας .
Όπως εξήγησε «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και «αυτό δεν είναι μόνο τυχαία». Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»
Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, «οφείλει να σέβεται τη Δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είναι τόσο περίπλοκες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή» τόνισε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top