ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο

mitsotakis-kyriakos-vouli-708_0

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Όπως είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα.
Ο κ. Μητσοτάκης, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και τα Εθνικά θέματα.
«Μου κάνει εντύπωση που ο πρωθυπουργός δεν θα υπερασπιστεί το πολυνομοσχέδιο», ανέφερε αρχικά από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπνιξε την Ελλάδα στους φόρους. Και τώρα ετοιμάζει ένα τέταρτο μνημόνιο σε μια κοινωνία που ήδη ασφυκτιά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ότι οι κυβερνώντες κάνουν πολιτική με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, λένε ψέματα.
«Η κυβέρνηση φέρθηκε με τρόπο ανήθικο, ταξικό, σε βάρος της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνηση έπνιξε την κοινωνία στους φόρους.
«Σε λίγους μήνες, κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέχρι 2 συντάξεις ετησίως. Το αφορολόγητο που το 2014 ήταν €9.545, μειώνεται σε €5.680. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο ακόμα και πολίτες που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με €500 το μήνα. Αυτή είναι η δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις επικείμενες μειώσεις συντάξεων, όπως αυτό αναμένεται να συμβεί από τον Γενάρη του 2018.
«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει Μακεδονική Εθνότητα και γλώσσα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα το κάνουμε δικό μας πρόβλημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top