ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση μομφής εξετάζει η ΝΔ για τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ

vouli

Η Νέα Δημοκρατία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής. Άλλωστε ακόμη και κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αθήνας Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι ο κ. Τσίπρας δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται για το Σκοπιανό από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος των ΑΝΕΛ δηλώνει ανοικτά ότι θα καταψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ ετοιμάζει πρόταση ώστε η συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ να περάσει πρώτα από τη Βουλή. Αν αυτή δεν γίνει δεκτή, τότε αναμένεται να προχωρήσει σε πρόταση μομφής. Για να κατατεθεί η πρόταση χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών, ενώ προϋπόθεση αποτελεί το να είναι η Βουλή ανοιχτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προσανατολίζεται  να καταθέσει την πρόταση μομφής είτε αύριο, Πέμπτη, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου, είτε την Παρασκευή, όταν η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

Άλλωστε νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του.  Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

Το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πριν υπογραφεί.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top