ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόταση ύστατης στιγμής από τον Γιούνκερ – όχι από τον π/θ

tsipras-giounker

Πρόταση της ύστατης στιγμής και τελευταίας ευκαιρίας απέστειλε στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή», ο κ. Γιούνκερ ζητά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να στείλει επιστολή πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στους προέδρους της Κομισιόν και του Eurogroup, αλλά και στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, με την οποία θα αποδέχεται την πρόταση των θεσμών – όπως δημοσιεύτηκε την Κυριακή από την Επιτροπή – με μία τελευταία αλλαγή που αφορά το ΕΚΑΣ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να δεσμεύεται πως με αυτά τα δεδομένα θα ταχθεί υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Κ», αν η ελληνική πλευρά δεχτεί τη νέα πρόταση θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup σήμερα Τρίτη, πριν τα μεσάνυχτα, προκειμένου να υιοθετηθεί ανακοινωθέν που θα προββέπει ότι η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012 για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους θα εφαρμοστεί τον προσεχή Οκτώβριο, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Επιπλέον, το Eurogroup θα αποφασίσει τεχνική παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για ένα μήνα, ώστε να μην χαθούν τα κεφάλαια που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα. Τυχόν παράταση του προγράμματος θα έδινε και πολιτική κάλυψη στην ΕΚΤ ώστε, εάν το αποφασίσει, να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα..

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ελληνική κυβέρνηση, μολονότι επισημαίνει πως είναι ανοιχτή στις πρωτοβουλίες των εταίρων, δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί την εν λόγω πρόταση του επικεφαλής της Κομισιόν, και επιμένει στη γραμμή του «Όχι» στο δημοψήφισμα.
Πηγή: http://www.skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top