ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πόλεμος» επιστολών στο ΠΑΣΟΚ μετά την έξωση σε Ξεκαλάκη

Salagiannis_Xekalakis

Κλιμακώνεται η ένταση στο ΠΑΣΟΚ, μετά και την εντολή του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη να εγκαταλείψει το γραφείο που διατηρεί στον 5ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη.

Νέο επεισόδιο έντασης σημειώθηκε σήμερα , όταν ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης. κάλεσε τον  γραμματέα της Κ.Ε. Στέφανο Ξεκαλάκη του οποίου αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες με την πρόσφατη απόφαση για έκτακτο συνέδριο να εγκαταλείψει το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σαλαγιάννης ανακοίνωσε στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από το γραφείο του στον 5ο όροφο το οποίο διατίθεται στον εκάστοτε γραμματέα του κόμματος, με το επιχείρημα ότι από την στιγμή που του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες, δεν μπορεί να διατηρεί γραφείο στην Χ. Τρικούπη.

Ο κ. Ξεκαλάκης έστειλε επιστολή στον κ. Σαλαγιάννη, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι στη Χ. Τρικούπη έχουν διατεθεί γραφεία σε στελέχη που δεν διαθέτουν κανένα απολύτως θεσμικό ρόλο. Επίσης κάνει λόγο για «πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού» και για «ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, και τώρα σπιλώνουν πρόσωπα και συνειδήσεις» ενώ αναφέρει πως όλα γίνονται γιατί ο ίδιος εξέφρασε πολιτική διαφωνία με τη στρατηγική της κ. Γεννηματά.

Κάλεσε επίσης τον γενικό διευθυντή του κόμματος να δημοσιεύσει απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ».

Στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ απάντησε, το απόγευμα ο Νίκος Σαλαγιάννης με απαντητική επιστολή. Ο γενικός διευθυντής του κόμματος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι συναντήθηκε με τον κ. Ξεκαλάκη προτείνοντας να μεταφερθεί σε άλλο γραφείο στο ΠΑΣΟΚ με τη γραμματειακή υποστήριξή του και τους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στο γραφείο του. Ο κ. Σαλαγιάννης επισημαίνει στον κ. Ξεκαλάκη, πως τα όσα υποστηρίζει για κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν «απαράδεκτη αντιστροφή της αλήθειας. Σε ό,τι αφορά στελέχη με απολαβές που πρέπει «να έρθουν στο φως», ένα έχω να σου πω: κανένα στέλεχος δεν αμείβεται« από το ΠΑΣΟΚ,  ούτε με 1 ευρώ», συνέχισε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top