ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πύρρειος νίκη της Μέι- Χάνουν την αυτοδυναμία οι Συντηρητικοί, μεγάλα κέρδη για τους Εργατικούς

epa06003884 Theresa May, Britain's Prime Minister and leader of the Conservative Party, listens while meeting with workers during a general-election campaign tour stop at Ultima Furniture Systems Ltd. in Pontefract, Britain, 01 June 2017. May is on track to increase her parliamentary majority in the 08 June elections, according to a Bloomberg survey of leading pollsters that shows that there was a clearer consensus about the result than recent polls suggested.  EPA/CHRIS J. RATCLIFFE / POOL

Τεράστιο πλήγμα για την  πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, καθώς η ροή των αποτελεσμάτων δείχνει ότι όχι μόνο δεν κερδίζει έδρες το κόμμα της, αλλά ότι χάνει πιθανώς και την αυτοδυναμία του στο κοινοβούλιο.

Καθώς συνεχίζεται η ροή των αποτελεσμάτων, Σσην αναθεωρημένη εκτίμησή του το BBC προβλέπει ότι το κυβερνών κόμμα θα εξασφαλίσει 316 έδρες (από τις 331 στις εκλογές του 2015), με το τυπικό όριο της αυτοδυναμίας στις 326. Η εκτίμηση του BBC ανεβάζει τον αριθμό των εδρών του κόμματος της Τερέζας Μέι κατά δύο σε σχέση με το exit poll που του έδινε 314. Οι Εργατικοί προβλέπεται ότι θα συγκεντρώσουν 267 έδρες (από 232 στις εκλογές του 2015).

Το Sky News εκτιμά ότι οι Συντηρητικοί θα λάβουν μεταξύ 315 και 321 έδρες και οι Εργατικοί μεταξύ 260 και 266 έδρες.

Σημειώνεται πως τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αφορούν μικρότερες εκλογικές περιφέρειες που συνήθως ψηφίζουν υπέρ των Εργατικών. Τα αποτελέσματα από τις μεγαλύτερες, αστικές εκλογικές περιφέρειες που τείνουν να ψηφίζουν τους Συντηρητικούς αναμένονται μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα οι έδρες κατανέμονται:

Συντηρητικοί: 288

Εργατικοί: 249

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες: 10

Εθνικό Κόμμα Σκωτίας: 33

Πράσινοι: 0

UKIP: 0

Άλλο κόμμα: 21

Σε πρώτες δηλώσεις της η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι η Βρετανία έχει ανάγκη από μία περίοδο σταθερότητας και ότι θα αναλάβει την ευθύνη για την διασφάλιση της σταθερότητας εάν το κόμμα της εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες. «Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτή η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα», είπε μετά τη ανακοίνωση της νίκης της στην εκλογική της περιφέρεια.

«Εάν, όπως τα στοιχεία δείχνουν, και αν αυτό είναι σωστό ότι το Συντηρητικό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες και πιθανόν τις περισσότερες ψήφους, τότε έχουμε το καθήκον να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αυτήν την περίοδο της σταθερότητας και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια «φριχτή» προεκλογική εκστρατεία, μετά το πέρας της οποίας το Συντηρητικό κόμμα φαίνεται ότι χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών.  «Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της» δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.

«Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείρηση αυτής της εκστρατείας» τόνισε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top