ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Ιωακειμίδης: Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η υποψηφιότητα Καμίνη

IoakeimidisP2

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και του μεσαίου χώρου με στόχο τη δημιουργία νέου φορέα. Ιδιαίτερη κινητικότητα προσέδωσε η υποψηφιότητα του Δημάρχου της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη, καθώς πολλά στελέχη του χώρου τοποθετήθηκαν θετικά, σημειώνοντας πως η υποψηφιότητά του προσδίδει πρόσθετο κύρος και δυναμική στο εγχείρημα.

Ο  ομότιμος καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης, μέλος της Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, σε συνέντευξή του στο Liberal.gr, χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη  ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και καλεί όλους να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

«Η απόφαση του Δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη- σημειώνει-  να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Πρόκειται για μια καταξιωμένη προσωπικότητα, είναι ένας πετυχημένος Δήμαρχος αλλά και ένας πετυχημένος Συνήγορος του Πολίτη, και επομένως η απόφαση του να διεκδικήσει την ηγεσία προσδίδει πρόσθετο κύρος και δυναμική στην προσπάθεια ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Έτσι, αν και Αύγουστος, που όπως λέγεται είναι ένας μήνας ο οποίος δεν παράγει ειδήσεις, ωστόσο υπάρχει μια πολύ καλά εξέλιξη όσον αφορά την προσπάθεια για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, την οποία η χώρα έχει τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη».

Ο κ. Ιωακειμίδης αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο  εκφράζει την ελπίδα, ότι «δεν θα καταφύγει στην επιλογή δημιουργίας  του νέου κόμματος, δηλαδή σε μια κίνηση που σηματοδοτεί τον περαιτέρω κατακερματισμό του χώρου, και όχι την επιδιωκόμενη ενότητα. Πιστεύω και εύχομαι να παραμείνει και να συμβάλει με τον ιδιαίτερα ευφυή λόγο του,τις ιδέες και επιχειρήματα του στην ενότητα και ανανέωση του χώρου».

«Τώρα, όσον αφορά τις άλλες δυνάμεις, δηλαδή το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και την «Ώρα Αποφάσεων» της Άννας Διαμαντοπούλου και άλλων προσωπικοτήτων, οι δυνάμεις αυτές είχαν θέσει μια σειρά υπό προϋποθέσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, όπως ανοικτές διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από την βάση, ιδρυτικό συνέδριο για το νέο φορέα, κλπ. Οι προϋποθέσεις αυτές έχουν εκπληρωθεί, επομένως ελπίζω ότι οι δυνάμεις αυτές και οι προσωπικότητες δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να μην συμπράξουν εδώ και τώρα στο όλο εγχείρημα», αναφέρει.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Liberal.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top