ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Καμμένος: «Θα κάνουμε ο,τιδήποτε για να εμποδίσουμε την χρήση του όρου Μακεδονία»

kammenos2

Τις δηλώσεις περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.
«Δικαιώθηκα για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» τόνισε ο κ. Καμμένος, αναφέροντας ότι αυτήν την ορολογία χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα και αυτό είναι το πνεύμα της παρέμβασης της ΕΕ στην Τουρκία, ενώ έδωσε ηχηρή απάντηση στις δηλώσεις Κουβέλη περί «υπερτροφικού λόγου» από τον ΥΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «την πολιτική του Υπ. Εθνικής Άμυνας την χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα».
Στην συνέντευξη του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε ότι «οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο».
«Από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των Ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι Έλληνες, διότι είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί», συμπλήρωσε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας.
«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν ως το Πάσχα»
«Θεωρώ ότι η παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχει αποτέλεσμα και οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα. Ωστόσο, δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», σημείωσε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι «αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατεί δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, όπου είναι μέλος».
«Θα κάνουμε ο,τιδήποτε για να εμποδίσουμε χρήση του όρου “Μακεδονία”»
«Είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτό προϋποθέτει εκλογές», εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας», ενώ ερωτηθείς αν αυτό μπορεί να σημάνει και αποχώρηση από την συγκυβέρνηση απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στην βάση συγκεκριμένων όρων και στόχων.
«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν», προσέθεσε ο Πάνος Καμμένος, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στην Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και την συμφωνία της ΝΔ, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες», είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας ότι «για να πέσει η Κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε κι εμείς και ο κ. Τσίπρας».
Σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ονομασία «Gorna Macedonija»είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του Πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι ο ίδιος είναι Υπ. Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού». Συμπλήρωσε «πιστεύω ότι το «Σκοπιανό» δεν θα έλθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές», σημειώνοντας ότι λόγω αυτού δεν τίθεται και θέμα κυβερνητικής συνοχής και παραμονής των ΑΝΕΛ στην συγκυβέρνηση.
Σε ότι αφορά πάντως τις κόντρες και τους χαρακτηρισμούς μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι φυσιολογικές, καθώς υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά «πιστεύω» και απόψεις τις οποίες υπερασπίζονται.
«Πυρά» κατά της ΝΔ
Αναφερόμενος στην υπόθεση της αντιπαράθεσης με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του, λέγοντας ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, στρέφοντας ωστόσο τα βέλη του κατά του επιχειρηματία για στοχοποίηση του ΥΕΘΑ μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει για συγκεκριμένες υποθέσεις.
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την ΝΔ για την στάση της, βάλλοντας προσωπικά κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ σε ότι αφορά την κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκείνον διότι εμφανίζεται συχνά με στρατιωτικές στολές, είπε ότι όλοι οι Υπ. Αμυνας φορούν διακριτικά και στολές των Μονάδων που επισκέπτονται προκειμένου να τις τιμήσουν, αναφέροντας ότι στο παρελθόν υπουργοί και Πρωθυπουργοί της ΝΔ το έχουν κάνει και είναι υποβολιμαία η στάση της Νέας Δημοκρατίας, καταλήγοντας «αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα να το κάνουν, αλλά να αφήσουν έξω από αυτό τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας».

πηγή ant1news.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top