ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Καμμένος: Προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

kammenos3

«Προσχεδιασμένο» εκ μέρους της Άγκυρας χαρακτήρισε το επεισόδιο, που οδήγησε σε σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σημείωσε ότι «τώρα δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη καμπάνα γιατί δεν βρήκαν τίποτα», ωστόσο σε ερώτηση για το «χειρότερο σενάριο», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μνημόνευσε την κινηματογραφική ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», που ήταν εφιαλτικό για κρατούμενο σε τουρκικές φυλακές: «Αν δεις το Εξπρές του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας με την Άγκυρα, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερντογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις»; Για να προσθέσει: «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και που η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια η ιστορία. Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις. Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν»;

Ο υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε για τον κίνδυνο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία. «Υπάρχει μία ένταση, αλλά η κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα. Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι.
Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».

Ο υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο να τελειώσει και ο «πολιτικός γάμος» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Εκείνος απάντησε έχοντας δίπλα του τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη:

«Μην προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα για γάμους και συμβίωσεις, εμείς με τον Ξυδάκη είμαστε τόσο αγαπημένοι που δεν μας χωρίζει τίποτα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις συνεχείς αντιπολιτευτικές δηλώσεις που κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας απάντησε με νόημα: «Εσείς γιατί κάθε μέρα τον βγάζετε βόλτα έξω;»

πληροφορίες από iefimerida.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top