ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π.Μοσκοβισί: Η βελτίωση της Ελλάδας είναι εκπληκτική

moscovici-pavlopoulos

Η βελτίωση της Ελλάδας είναι εκπληκτική, αλλά οι σοβαρές προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση και επανέρχεται σιγά-σιγά στις αγοράς. Περνάει πλέον σε μία νέα φάση η σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα» τόνισε ο Μοσκοβισί.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής και θα πρέπει να συνεχιστούν οι σοβαρές προσπάθειες».

«Πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες για να μοιραστούμε και τα ίδια οφέλη. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθεια μας, θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πιέρ Μοσκοβισί για τη στήριξή του προς την Ελλάδα σημειώνοντας ότι η θετική πορεία της Ελλάδας είναι προς όφελος και της ίδιας της Ευρωζώνης αλλά και της Ε.Ε.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε στην Ελλάδα με αντικείμενο τη διευκόλυνση της ελληνικής οικονομίας, σας ευχαριστώ για όσα έχετε κάνει για την Ελλάδα. Αν είχε αποτύχει η πορεία της Ελλάδας, αυτό θα έβλαπτε την πορεία της Ευρωζώνης και της Ε.Ε», ανέφερε και επανέλαβε τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και την πεποίθηση πως οι εταίροι θα πράξουν τα δέοντα στο ζήτημα του χρέους.

«Ο,τι συμφωνήσαμε θα το τηρήσουμε στο ακέραιο, είμαστε βέβαιοι ότι και από την πλευρά των εταίρων μας θα γίνει αυτό που πρέπει για το ελληνικό χρέος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά μέχρι τότε η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της θεσμικής ενίσχυσης του Eurogroup, ζήτημα όπως είπε που έχει να κάνει με τη Δημοκρατία.

Τέλος ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του. «Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο που έχετε ασκήσει τα καθήκοντά σας, γιατί δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης, αλλά έχετε ένα όραμα. Εύχομαι όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνετε, να αναγνωριστούν όταν έρθει η ώρα όπως αρμόζει στη δική σας προσωπικότητα».

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί στη συνέχεια και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top