ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Μοσκοβισί: «Υπάρχει βούληση για μία λύση»

moscovici-tsakalotos

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα νομισματικής πολιτικής, Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του υπουργείου.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί. Παρότρυνε μάλιστα τη χώρα μας να συνεχίσει τις προσπάθειες και να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις.
«Υπάρχει βούληση για μία λύση. Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Μοσκοβισί προσερχόμενος στο υπουργείο δήλωσε πως η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα. «Είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε», τόνισε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κος Μοσκοβισί, πρόκειται να ανακηρυχθεί το μεσημέρι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πολιτική χαρακτήρισε τη επίσκεψη του στην Αθήνα, η εκπρόσωπός του Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημειώνοντας ότι δεν συνδέεται με την επιστροφή των θεσμών.

πηγή: skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top