ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση χρέους μόνο αν συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις

klaus-regling

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για να καθοριστεί αν η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους μετά την αναμενόμενη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, είπε το πρωί της Παρασκευής στο Τόκιο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Το κούρεμα ή οποιαδήποτε απομείωση στην ονομαστική αξία του ελληνικού δημόσιου χρέους, που θα επιφέρει ζημίες στους επενδυτές, είναι περιπτώσεις που έχουν αποκλειστεί από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσής του μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης, επεσήμανε ο επικεφαλής του ESM.
«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες ώστε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι που τελειώνει το πρόγραμμα» είπε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους μετά από ομιλία του στο Τόκιο.
«Αν η βιωσιμότητα του χρέους απαιτήσει επιπλέον ελάφρυνση του χρέους, είμαστε έτοιμη να την δώσουμε με τον όρο ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» συνέχισε.
Ο Ρέγκλινγκ δήλωσε αισιόδοξος για την Ελλάδα, ιδιαίτερα επειδή μπόρεσε να να βγει επιτυχώς στις αγορές με την έκδοση ομολόγων, προτού βγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

πηγή reuters.com
.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top