ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Τρομοκρατική ενέργεια η πολύνεκρη έκρηξη στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης

1165152

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν έκρηξη που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας, χαρακτήρισε επίσημα πλέον την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης τρομοκρατική ενέργεια.
Ο εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας τη Ρωσίας Αλεξάντρ Κουρενόι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Vesti24 δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘Ό,τι εξαρτάται από εμάς θα το πράξουμε, ώστε να αποκαλύψουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλλαν στο να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική αυτή επίθεση και να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον’.
Ο Αλεξάντρ Κουρενόι, είπε επίσης πως ‘με την υπόθεση ασχολούνται οι ανακριτές» και πως ο εισαγγελικός έλεγχος που ήδη ξεκίνησε θα ‘αγγίζει απολύτως όλες τις πλευρές’, ενώ θα υπάρξει άμεση συνεργασία με το τμήμα της εισαγγελίας που είναι αρμόδιο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Βουλής Βιτσισλάβ Βολόντιν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θα ερευνήσουν λεπτομερώς την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης ενώ οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν.
Ενώ αρχικά τα τοπικά μέσα ανέφεραν δύο εκρήξεις, μία ήταν μόνο η έκρηξη που σημειώθηκε, σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας, την οποία επικαλείται το Reuters. Σύμφωνα με την πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό, γεγονός που οδήγησε στην αρχική υπόθεση περί δύο εκρήξεων
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη και ενημερώθηκε για το περιστατικό, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία διάσωσης και ο σταθμός εκκενώνεται. Επτά σταθμοί έκλεισαν μετά την έκρηξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του μετρό της πόλης.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε αιχμηρά αντικείμενα. Η βόμβα φαίνεται πως ήταν τοποθετημένη μέσα σε συρμό.

πληροφορίες: tass.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top