ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Στα χέρια των αρχών ο εμπνευστής της «μπλε φάλαινας»

arrest-blue-whale

Στα χέρια των ρωσικών αρχών βρίσκεται πλέον ο διαχειριστής του άρρωστου διαδικτυακού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα».
Ο 30χρονος ταχυδρόμος Ίλια Σιντόροφ φέρεται να ομολόγησε ότι δημιούργησε και διαχειριζόταν το παιχνίδι που ενθάρρυνε νέους να συμμετέχουν σε μια σειρά αυξανόμενων προκλήσεων που κατέληγαν σε αυτοκτονία.
Το παιχνίδι ενθάρρυνε τα μέλη του, κυρίως παιδιά 10 ως 14 χρόνων, να εκπληρώσουν μία λίστα με 50 «καθήκοντα» που ξεκινούν «αθώα» από παρακολούθηση ταινιών τρόμου και «κοπάνα» από το σπίτι τα ξημερώματα, και καταλήγουν σε αυτοτραυματισμό και αγρυπνίες. Τα καθήκοντα κορυφώνονταν με το κάλεσμα να αυτοκτονήσουν, ως το μόνο τρόπο για να τελειώσουν το παιχνίδι.
Η αστυνομία ανέκρινε τον Σιντόροφ μετά από κατηγορίες ότι καθοδήγησε ένα 13χρονο κορίτσι να πέσει στις γραμμές του τρένου. Το κορίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Σιντόροφ την είχε υποκινήσει να σχεδιάσει με μαχαίρι στο χέρι της την «μπλε φάλαινα».
«Ο ύποπτος διευκρίνισε ότι είναι ο διαχειριστής της λεγόμενης ομάδας αυτοκτονίας που είχε 32 μέλη, όλα ανήλικα» είπε εκπρόσωπος των αρχών. «Τους ανέθετε καθήκοντα με στόχο να τραυματίσουν τον εαυτό τους και απώτερο στόχο την αυτοκτονία. Ο ύποπτος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Τσελιάμπινσκ».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σιντόροφ «έσπασε» ατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ομολόγησε ότι αυτός βρίσκεται πίσω από τη «διαχείριση» του επικίνδυνου παιχνιδιού.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ως αποδεικτικά στοιχεία έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα, υπολογιστής και αρκετές κάρτες SIM, που βρέθηκαν στο σπίτι του.
Στη φυλακή έχει ήδη οδηγηθεί ο 21χρονος Φίλιπ Μουντέικιν, ο οποίος κατηγορείται ότι υποκίνησε 16 κορίτσια σε αυτοκτονία.
Το επικίνδυνο παιχνίδι έχει γίνει αρκετά δημοφιλές σε διάφορες χώρες του κόσμου, με αναφορές για αυτοκτονίες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Βρετανία. Αναφορές έχουν γίνει ανά περιπτώσεις και στην ελληνική επικράτεια με τις εισαγγελικές αρχές να έχουν ήδη εκδώσει ειδικές οδηγίες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top