ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Στους 64 οι νεκροί από την μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

russia-fire2

 

 

Στους 64 ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την μεγάλη πυκαργιά στο εμπορικό κέντρο της πόλη Κεμέροβο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αντιμετάπισης Εκτάκτων Αναγκών Βλαντιμίρ Πουτσκόφ, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 16 άτομα.
Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο επιβεβαίωσε το θάνατο 56 ατόμων. «Μετά τη φωτιά 44 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια, και 10 από αυτά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.
Ο υφυπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Βλαντλεν Αξιόνοφ είπε νωρίτερα όι οι κατασκευές σε κάποια σημεία του εμπορικού κέντρου εξακολουθούν να σιγοκαίουν. «Δύο από τις τρεις κινηματογραφικές αίθουσες κατέρρευσαν από τον τέταρτο στον τρίο όροφο του κτιρίου».
Ο υπουργός Βλαντιμίρ Πουτσκόφ είπε ότι υπάρχουν 16 αγνοούμενοι.
Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και δίνει υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.
Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια (Χειμωνιάτικο Κεράσι) που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου, που είχε τυλιχθεί στους καπνούς και τις φλόγες, για να γλιτώσουν.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

 

russia-fire

 

πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/ tass.com

 

.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top