ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρώμη: Κρέμασαν ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ από γέφυρα του αυτοκινητόδρομου

greta-thunberg

Κρεμασμένη σε ανισόπεδη γέφυρα κυκλοφορίας, στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρώμη με το Φιουμιτσίνο, ήταν μια κούκλα με πλεξούδες που αναπαριστούσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Το ομοίωμα της νεαρής ακτιβίστριας έγινε αντιληπτό από κατοίκους και περαστικούς.

«Η Γκρέτα είναι ο Θεός σας», το μήνυμα που ήταν καρφιτσωμένο στην κούκλα. Πυροσβέστες έσπευσαν επί τόπου και κατέβασαν το ομοίωμα.

greta-rome-effigy

Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανέλαβε η ομάδα που αυτοαποκαλείται «Οι ξύπνιοι». Σε μήνυμά τους στα social media ανέφεραν: «Κρεμάσαμε την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Ρώμη. Η κούκλα έχει τα χαρακτηριστικά και τις πλεξούδες της. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις».

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι χαρακτήρισε «πράξη ντροπής» το συμβάν, επισημαίνοντας σε μήνυμά της στο Twitter: «Σε αυτήν και την οικογένειά της εκφράζουμε την αλληλεγγύη όλης της πόλης. Η στράτευσή μας για το κλίμα δεν κάμπτεται».

Η ιταλική αστυνομία άνοιξε έρευνα.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Τζινγκαρέτι χαρακτήρισε την ενέργεια «αποτρόπαιη βία» και είπε ότι το κόμμα δεν σέβεται τις αξίες που μοιράζονται όσοι είναι υπεύθυνοι για το ομοίωμα.

Η Γκρέτα έχει απαντήσει στις επιθέσεις μίσους που έχει δεχτεί λέγοντας: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ενήλικες διαλέγουν να περνούν το χρόνο τους κοροϊδεύοντας και απειλώντας εφήβους και παιδιά γιατί προωθούν την επιστήμη, αντί να κάνουν κάτι καλό. Μάλλον αισθάνονται απλά ότι απειλούνται από εμάς».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top