ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα η ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα- Νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα – Το απόγευμα η συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

athina_demostration

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και στη συνέχεια να ψηφίσει το Σώμα. Η ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε η αντιπολίτευση   απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αντίστοιχο θέμα είχε θέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος Γ. Καρράς.

Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 18 Μαίου 2017 στις 18.30 στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Αντίστοιχη συγκέντρωση προγραμματίζεται και στη Θεσσαλονίκη.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως συνεχίζει τον αγώνα της «ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία», ενώ η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να καταργηθούν παλαιά και νέα μνημόνια και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Εξάλλου, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά ανακοίνωσαν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι των Δήμων όλης της χώρας, ενώ στις 13.00 προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εξάλλου, λόγω των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι , λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν και σήμερα 9 το πρωί με 9 το βράδυ.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top