ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαμαράς: «Εγώ συνέδριο-δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω»

samarasbakogianni-thumb-large

Εντεκα ώρες κράτησε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ στη διάρκεια της οποίας αναβίωσε η κόντρα Σαμαρά-Μπακογιάννη, ενώ διχάστηκαν οι βουλευτές ως προς το αν πρέπει να γίνει έκτακτο συνέδριο, όπως ζήτησε η πρώην υπουργός, ή συνδιάσκεψη, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στη δευτερολογία του, με την οποία έκλεισε η συνεδρίαση, ο Α. Σαμαράς απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης έκτακτου συνεδρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ τέτοιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω». Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή.

Εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη, έκτακτο συνέδριο ζήτησαν ο Νίκος Δένδιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Μάριος Σαλμάς, η Αννα Καραμανλή, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Γιώργος Βλάχος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Κώστας Τσιάρας, ο Κώστας Τζαβάρας. Υπέρ της εθνικής συνδιάσκεψης τάχθηκαν ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Βασίλης Οικονόμου, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Τασούλας, ο Γιάννης Βρούτσης, η Αννα Ασημακοπούλου. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «η ΝΔ έχει αρχηγό», ο Βασίλης Κικίλιας ότι «ο Αντώνης Σαμαράς υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα με αυταπάρνηση» ενώ η Ολγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε κατά της εσωστρέφειας και των μικροκομματικών παιχνιδιών.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής, όπως και ο Β. Μεϊμαράκης, έφυγαν από την αίθουσα αμέσως μετά την πρώτη ομιλία του Α. Σαμαρά, δείχνοντας έτσι ότι δεν συναινούν σε κινήσεις αμφισβήτησης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top