ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην κεντρική Ιταλία

italy-earthquake-18-january

 

Τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην κεντρική Ιταλία την Τετάρτη. Η πρώτη έγινε περίπου στις 10,25 τοπική ώρα και έγινε αισθητή και στη Ρώμη. Η επόμενη δόνηση έγινε γύρω στις 11:14 και η Τρίτη στις 11:26.

Το μέγεθος του πρώτου σεισμού ήταν 5.3 και του δεύτερου 5.4 σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής.

Τα επίκεντρα ήταν στην επαρχία της Λ’Ακιλα στο Αμπρούζο.

Κάποιοι σταθμοί του μετρό εκκενώθηκαν προληπτικά. Η κεντρική Ιταλία είχε πληγεί από μια σειρά καταστροφικών σεισμών το 2016, με εκείνον του Αυγούστου να στοιχίζει τη ζωή 300 ατόμων.

Οι πληγείσες περιοχές τις τελευταίες μέρες δοκιμάστηκαν και από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες παγετού.

USSITA (MACERATA) - Terremoto e neve a Ussita

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή αξιόλογες ζημιές.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top