ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σενάριο παράτασης του προγράμματος

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας που ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου δεν αποκλείεται να παραταθεί εκ νέου, ώστε εκταθεί μέχρι το φθινόπωρο. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, σε τεχνικό επίπεδο αυτό το βήμα είναι αναπόφευκτο καθώς «δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για να «περάσει η Ελλάδα το καλοκαίρι».

Οι ίδιοι κύκλοι αποκαλύπτουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν ως πόροι χρηματοδότησης τα 10,9 δισ. που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με τη «Welt», ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα, ωστόσο. η ΕΚΤ καθώς και ορισμένα μέλη του Eurogroup στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top