ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εμπρησμό από αμέλεια οφείλεται η φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους

pyrkagia5

Ολοκληρώνεται η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Νέο Βουτζά και Μάτι, στις 23 Ιουλίου.

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

Το προανακριτικό υλικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένει η εισαγγελία, που διευρύνει τις έρευνες για τη φονική καταστροφή στην ανατολική Αττική.
Ωστόσο, αναντιστοιχίες προκύπτουν ανάμεσα στα στοιχεία της Πυροσβεστικής και σε όσα κατέθεσαν μάρτυρες – κλειδιά, σύμφωνα με πληροφορίες  που δημοσιεύει η Καθημερινή.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους.
Υπάρχουν αξιωματικοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στο αρχείο της Πυροσβεστικής εμφανίζονται να ενεργοποιήθηκαν και να μετέβησαν στην περιοχή ακόμη και μία ώρα αργότερα μετά την πραγματική.
Απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η άρση απορρήτου σε κινητά τηλέφωνα στελεχών του σώματος.

Με τα στοιχεία αυτά καταρρέει ο ισχυρισμός της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα προσχεδιασμένου εμπρησμού.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει από το Μοστάρ είχε γράψει στο λογαριασμό του στο tweeter ότι  προβληματίζει «το γεγονός ότι εκδηλώνονται ταυτόχρονα παράλληλες εστίες ανατολικά και δυτικά».

Το βράδυ στις δηλώσεις του στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού σώματος, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε «ασύμμετρο φαινόμενο», σε μια δήλωση που θύμισε την αλήστου μνήμης αναφορά του Βύρωνα Πολύδωρα το 2007 σε «ασύμμετρες απειλές».

 Προσβάσιμος ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Στους 92 οι νεκροί

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 92. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, «η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Εννέα άνθρωποι πέθαναν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top