ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε θέση μάχης Γεννηματά- Ανδρουλάκης για την αναμέτρηση της Κυριακής

Gennimata_Androulakis

Ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Κυριακής η μάχη για την δεύτερη και τελική αναμέτρηση για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μεταξύ των νικητών του πρώτου γύρου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τα επιτελεία και των δύο υποψηφίων βρίσκονται σε αναβρασμό, ενώ και οι δύο πλευρές τονίζουν πως δεν πρόκειται για μια ενδοπασοκική αναμέτρηση, αλλά για τον ηγέτη του νέου φορέα. Και τούτο για τον φόβο να μην προσέλθει μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων στις κάλπες.

Στο επιτελείο της προέδρου του ΠαΣοΚ, στόχος είναι «μια άνετη νίκη» ενώ στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής «ως μάχη από την αρχή».

Κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης θεωρείται το ντιμπέητ μεταξύ των δύο υποψηφίων, το οποίο ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα γίνει. Από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη διαμηνύουν ότι επιδιώκουν και ευελπιστούν να κλείσει οριστικά σήμερα το θέμα, ώστε να προσδιοριστεί για Τετάρτη ή Πέμπτη. Από την Χ. Τρικούπη διαμηνύουν ότι είναι θετικοί επί της αρχής, αλλά σημειώνουν ότι πρέπει να τεθούν κάποιοι κανόνες για να μην εξελιχθεί σε αντιπαράθεση, εκτός ελέγχου.

Οι δύο υποψήφιοι επικοινώνησαν την Δευτέρα τηλεφωνικά και αντάλλαξαν ευχές για «καλό αγώνα». Τόνισαν την ανάγκη της ενότητας της παράταξης και της μαζικής συμμετοχής και στο δεύτερο γύρο, για να επισφραγιστεί το κλίμα ανάτασης στην κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα οι δύο υποψήφιοι έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους ηττημένους της πρώτης Κυριακής, επιδιώκοντας συμμαχίες. Σήμερα στις 18:30 η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί στη Χ. Τρικούπη με τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ήρθε τρίτος στις εκλογές. Η πρωτοβουλία για την επικοινωνία ανήκε στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θα συναντήσει, επίσης, τους Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλο, Απ. Πόντα και τους εκπροσώπους των Κινήσεων Πολιτών

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει συναντήσεις με τους Στ. Θεοδωράκη, Γ. Καμίνη και Γ. Μανιάτη.

 

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής

Η επιτροπή Αλιβιζάτου, δεν έχει ανακοινωσει μέχρι στιγμής τα τελικά αποτελέσματα. Πάντως επί 202.825 (96,3% ενσωμάτωση) ψηφισάντων σε σύνολο 210.505 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:results-2

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top