ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Σημίτης: Αβεβαιότητα και κινδύνους θα φέρουν πρόωρες εκλογές

simitis_lse

Την άποψη ότι καμία χώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα που θα βρεθεί εκτός θα έχει αξεπέραστα προβλήματα εξέφρασε την Τρίτη ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας στην London School of Economics.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του The European debt crisis –The Greek case (Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους- Η ελληνική περίπτωση), ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μίλησε στο London School of Economics για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ανάγκη ανανέωσής τους.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ως τώρα πορεία των ευρωπαϊκών θεσμών και στις πολλαπλές προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, έθεσε ορισμένα βασικά ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης αλλά και της δημοκρατίας.

Ο κ. Σημίτης τόνισε την ανάγκη ενός νέου τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και αναφέρθηκε στις διάφορες λύσεις που έχουν προταθεί, στις δυνατότητες πραγματοποίησης τους και στην αναγκαιότητα συνέχισης της ενοποιητικής διαδικασίας.

Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε αναγκαία για την πολιτική σταθερότητα την επίσπευση της προεδρικής εκλογής στην Ελλάδα. «Η απόφαση για εκλογή Προέδρου έπρεπε να γίνει για την πολιτική σταθερότητα, ωστόσο εάν προκληθούν γενικές εκλογές, αυτό θα φέρει αβεβαιότητες και κινδύνους σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο» είπε, ενώ σημείωσε ότι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή δεν είναι σίγουρη, διότι η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία των 180 απαιτούμενων ψήφων

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top