ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή απάντηση Α. Διαμαντοπούλου σε Γαβρόγλου: «Η ζημιά που κάνετε είναι ανυπολόγιστη»

Diamantopoulou

Απάντηση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο οποίος άφησε βολές εναντίον της κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή, για την επιλογή του νέου προέδρου της ΑΔΙΠ Π. Κυπριανού, δίνει η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου  «η ζημιά που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σε βάρος της χώρας και της νέας γενιάς είναι ανυπολόγιστη».

Συγκεκριμένα σε δήλωσή της η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει:

«Όσο κι αν προσπαθήσει να βγάλει κάποιος συμπέρασμα από τις ασυναρτησίες του κ. Γαβρόγλου, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, δεν μπορεί παρά να σημειώσει την παραδοχή του ότι η ΑΔΙΠ έκανε σημαντική δουλειά. Ξεκινώντας από την ανάδειξη, πράγματι, των αδυναμιών των Πανεπιστημίων και υποβάλλοντας προτάσεις πώς αυτές θα μπορούσαν να διορθωθούν. Η ισοπεδωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Γαβρόγλου για την Ανώτατη Παιδεία, είναι αυτή που οδήγησε την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς καμία αξιολόγηση Ιδρυμάτων, Προγραμμάτων  και Διδασκόντων, εξαφανίζοντας εξ ολοκλήρου την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση από τη χώρα στο βωμό της εξεύρεσης κάποιων ψήφων για τις εκλογές. Και η αναχρονιστική τους αντίληψη για τη Δημόσια Παιδεία είναι αυτή που στρέφεται κατά των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, αφού οι «έχοντες» μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η ζημιά που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σε βάρος της χώρας και της νέας γενιάς είναι ανυπολόγιστη».

Κατά τη συζήτηση, στην αρμόδια Επιτροπή, για την επιλογή του νέου προέδρου της ΑΔΙΠ, ο κ. Γαβρόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι «Ιδιαίτερα στη διάρκεια της υπουργίας της κυρίας Διαμαντοπούλου, η ΑΔΙΠ χρησιμοποιήθηκε ως ένα όργανο, ως ένα εργαλείο για να αναδείξει τις αδυναμίες των Ελληνικών Πανεπιστημίων και των Ελληνικών Τ.Ε.Ι.

  • Κατ’ αναλογία, ήταν ίδιο με το προεδρικό διάταγμα 152, που είχε μία τιμωρητική φιλοσοφία ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  • Αυτό, στην λογική της τότε πολιτικής ηγεσίας θα ήταν ένα αποτέλεσμα, μια πραγματικότητα που θα οδηγούσε σε μια πλήρη ακύρωση της αρχιτεκτονικής των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και που θα είχε σοβαρότατες επιπτώσεις στην χρηματοδότησή τους.
  •  Εδώ υπήρξε μια πλήρης αποτυχία, όχι της λειτουργίας της ΑΔΙΠ, αλλά της πολιτικής αυτών των Υπουργείων και της πολιτικής τους ηγεσίας»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top