ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή κριτική στον Φ. Κουβέλη από τον Γρ. Ψαριανό

psarianos2

Σκληρή κριτική  για τη στάση που κράτησε ο Φώτης Κουβέλης  τόσο το 2012, όσο και στην τριτοκομματική κυβέρνηση με ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ άσκησε ο Βουλευτής Β΄Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ Γρηγόρης Ψαριανός,  μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον πρώην πρόεδρο της Δημάρ Φώτη Κουβέλη και στις πρόσφατες δηλώσεις του, είπε χαρακτηριστικά:

«Η δεύτερη δήλωση του Κουβέλη που διαψεύδει πως, όντας πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη, δεδομένου ότι η μία ήταν αυθόρμητη, ενώ η δεύτερη κατόπιν …ωρίμου σκέψεως!

Ο κ. Ψαριανός αναφέρθηκε και στην περίοδο 2014 στις πρώτες εκλογές. Είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το 2014, ήταν συμφωνημένη η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Δημοκρατίας, και το ξέρει πολύς κόσμος, απ’ όλες τις πλευρές, ξέρανε ότι είχε κλείσει  και μάλιστα , κατά κάποιον τρόπο, αυτοπροτάθηκε!

Η πρώτη πρόταση ήταν για πρωθυπουργός το Μάιο του ’12 στις πρώτες εκλογές. Είπε όχι, ούτε συμμετοχή σε κυβέρνηση ούτε τίποτα. Και ξαναπήγαμε σε εκλογές,  με σύνθημα «εντολή για λύση», όπου αποφάσισε να μπει η ΔΗΜΑΡ  στην τρικομματική κυβέρνηση. Κι ενώ είχε γίνει διαπραγμάτευση και είχαν συμφωνηθεί όλα, έφυγε δήθεν λόγω ΕΡΤ και μετά το ένα έφερνε το άλλο. Λάθος επιλογές συνεχώς! Υπάρχουν κι άλλα κενά, όπου “όχι, ποτέ δεν είπα αυτό το πράγμα» ενώ  εσύ ήσουν μπροστά και το είχες ακούσει με τα’ αυτιά σου! Και φτάνεις να λες: «μήπως είναι παθολογικό, μήπως είμαι εγώ ηλίθιος, μήπως δεν άκουσα καλά;”. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που μπορεί να σε απογοητεύσουν. Όμως, η περίπτωση Κουβέλη είναι μοναδική. Κατέρρευσαν όλα.

Αργότερα, στην πρόταση για Σταύρο Δήμα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίρνει απόφαση και δεσμεύει τους 11 εναπομείναντες βουλευτές του να μην ψηφίσουν.  Λείπανε 10 για να εκλεγεί Πρόεδρος, και στη  ΔΗΜΑΡ ήταν 11 βουλευτές με ονοματεπώνυμα, που έχουν κι αυτοί ευθύνη, δεν είναι μόνο ο Φώτης.  Έτσι πέσαμε στον γκρεμό. Και είμαστε ακόμα στον Ιανουάριο του ’15, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Απλώς είμαστε με πάνω από εκατό “πρωτηφορααριστερά” δισεκατομμύρια  επιπλέον  στην πλάτη και με κάνα δυο «Ιφιγένειες” τύπου  Βαρουφάκη. Τώρα περιμένουμε την κωμική τραγωδία  “τον Ευκλείδη εν Αυλίδι”»

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top