ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με 15 νεκρούς

A Somali government soldier walks near the scene of an explosion in front of Dayah hotel in Somalia's capital Mogadishu, January 25, 2017. REUTERS/Feisal Omar

Ισλαμιστές μαχητές έρριξαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και ένοπλοι εισέβαλαν μέσα σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Ντάγια, όπου συχνάζουν πολιτικοί. Μια δεύτερη έκρηξη λίγο αργότερα τραυμάτισε αρκετούς δημοσιογράφους και περαστικούς.
Ο συνταγματάρχης Αμπντικαντίρ Χουσεϊν της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας κατάφεραν τελικά να ασφαλίσουν το κτίριο.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται τώρα μέσα στο ξενοδοχείο και θα δώσουμε αργότερα πληροφορίες για τα θύματα» είπε στο Reuters.
«Ο αρχικός απολογισμός είναι 15 νεκροί , μεταξύ τους 4 αστυνομικοί και 11 πολίτες. Υπάρχουν 51 ακόμα τραυματίες από τις δύο εκρήξεις στο ξενοδοχείο» είπε ο υπουργός Ασφαλείας Αμπντιριζάκ Ουμάρ στους δημοσιογράφους.
Η ισλαμιστική ομάδα αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.
«Καλά οπλισμένοι μουτζαχεντίν επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο, και τώρα μάχονται μέσα σ’αυτό» είπε ο εκφωνητής του ραδιοφώνου Ανταλούς που συνδέεται με την ομάδα αλ Σαμπάαμπ.
Οι αντάρτες συχνά εξαπολύουν βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή έκφραση του Ισλαμικού νόμου στη χώρα.
Τα τελευταία δύο χρόνια, δυνάμεις της Αφρικανικής ένωσης και της Σομαλίας έχουν εκδιώξει την ομάδα από τα κύρια προπύργιά της, αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργές βάσεις σε αγροτικές περιοχές.
Το περασμένο μήνα ορκίστηκαν 300 περίπου βουλευτές που πρόκειται να εκλέξουν πρόεδρο της χώρας, ωστόσο η ψηφοφορία συνεχώς αναβάλλεται.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top